עבירות רכוש2018-05-02T16:45:13+03:00

עבירות רכוש

זיוף שקים וקבלת דבר במרמה השלום אשדוד – מ"י נ ש' – ת.פ. 913/06 אי הרשעה

בתיק זה הנאשם הואשם בכתב אישום בו יוחסו לו 3 עבירות, בכך שקיבל מאדם אחר שיק גנוב בזמן שידע שהושג בעוון, ובהמשך מסר הנאשם את השיק לפקיד הבנק  לאחר שזויף ושמו של הנאשם נרשם במקום המיועד וכן נרשם סכום של 72,000 ₪ ובכך הואשם הנאשם שניסה לקבל במרמה סך של 72,000 ₪ שניסה לפדות, ולפיכך הוראות החיקוק בהם הואשם הנאשם הינם כדלקמן:
1. קבל נכסים שהושגו בעוון, עבירה לפי סעיף 412 לחוק העונשין תשל"ז 1977.
2. שימוש במסמך מזויף, עבירה לפי סעיף 420 לחוק העונשין תשל"ז – 1977.
3. ניסיון לקבלת דבר במרמה עבירה לפי סעיף 413 רישא +25 לחוק העונשין תשל"ז – 1977.

לאחר עיון ולמידת חומר הראיות בתיק ומציאת פגמים מהותיים שיורדים לשורשו של כתב האישום הגיע עו"ד אורן ביטון להסדר עם המאשימה (בהסכמת הנאשם) לפיו כתב האישום תוקן בצורה משמעותית כך שעבירות השימוש במסמך מזויף והניסיון לקבלת דבר במרמה נמחקו מכתב האישום ונשארה אך ורק של קבלת נכס שהושג בעוון.

כחלק מהסדר הטיעון הוסכם כי הנאשם ישלח לקבלת תסקיר לשירות מבחן ולאחר קבלת התסקיר יתאפשר לנאשם באמצעות עו"ד אורן ביטון לטעון לעונש של אי הרשעה והמאשימה תגביל עצמה לטעון לעונש של מאסר על תנאי.

בתיק זה לאחר שביהמ"ש הנכבד בחן את הסדר הטיעון, ושלח את הנאשם לקבלת תסקיר שירות מבחן בטרם ייתן החלטתו. החליט ביהמ"ש הנכבד לאחר קבלת התסקיר לקבל את עמדתו של הנאשם וב"כ עוה"ד אורן ביטון והחליט שלא להרשיע את הנאשם והטיל עליו עונש של 140 שעות של"צ.

עבירות גניבה ממעביד שלום תל אביב – מ"י נ' ב.ל. – ת.פ. 4064/08 אי הרשעה

תיק זה עיינו בנאשמת שעבדה "בידיעות מינויים" והואשמה ביחד עם אחרים "שקשרו קשר לביצוע פשע" בעבירה של גניבה ממעבידים תוך שקיבלו דברים במרמה וביצעו רישום כוזב במסמכי תאגיד, סכומי כסף בשווי של 489,061 ₪.

בתיק זה ייצג עו"ד אורן ביטון את הנאשמת ולאחר התדיינויות משפטיות רבות וקביעת התיק להוכחות הושג הסדר פשרה עם פרקליטות מחוז ת"א שניהלה את התיק מטעם המדינה, (שהכל נעשה בהסכמתה ואישורה של הנאשמת) לתקן את כתב האישום המקורי באופן משמעותי, כך שמכתב האישום המקורי שהוגש כנגד הנאשמת נמחקו העברות הבאות:
1. גניבה בידי עובד – עבירה לפי סעיף 391 לחוק העונשין, התשל"ז – 1977.
2. קבלת דבר בנסיבות מחמירות – עבירה לפי סעיף 415 סייפא לחוק העונשין, תשל"ז- 1977.
3. רישום כוזב במסמכי תאגיד – עבירה לפי סעיף 423 לחוק בעונשין, תשל"ז – 1977.

בסופו של הליך ומו"מ ארוך ומתמשך הוסכם עם הפרקליטות, כי כל העבירות הנ"ל ימחקו מכתב האישום המקורי וכנגד הנאשמת יוגש כתב אישום מתוקן, אשר בו תישאר עבירה אחת בלבד בה תואשם של "סיוע לרישום במסמכי תאגיד".

כמו כן, לבקשת עו"ד אורן ביטון הוסכם כי, הנאשמת תשלח לשרות מבחן לקבלת תסקיר שיבחן את האפשרות שלא להרשיע את הנאשמת זאת כאשר מנגד התביעה (הפרקליטות) עומדים על הרשעת הנאשמת.

בסופו של תיק זה, לאחר טיעוניו של עו"ד אורן ביטון וקבלת תסקיר שרות מבחן, (להבדיל מייתר הנאשמים בתיק שהורשעו) ,החליט בית המשפט הנכבד כבוד השופטת רייך שפירא לקבל את בקשת הנאשמת באמצעות עו"ד אורן ביטון, והחליטה שלא להרשיע את הנאשמת והטילה עליה עונש של פיקוח שירות מבחן למשך שנה בלבד.

עבירות רכב – מסחר ברכב או חלקי רכב גנובים מחוזי תל אביב – מ"י נ' ג – ת.פ. 40169/07 הקלת כתב אישום

בתיק זה, הוגשו כנגד הנאשם שני כתבי אישום בגין מסחר ברכב או בחלקי רכב גנובים,  עבירה לפי סעיף 413 יא – לחוק העונשין, התשל"ז – 1977, והחזקת נכסים חשודים כגנובים , עבירה לפי סעיף 413 לחוק, ועבירה של שיבוש מהלכי משפט, עבירה לפי סעיף 244 לחוק.  כל זאת בין השנים 2004 עד 2006 כאשר מדובר במאות חלקי רכב וכאשר כנגד הנאשם עומד ותלוי מאסר על תנאי של 4 חודשים בגין אותו סוג של עבירות.

לאחר מספר דיונים בבית המשפט ופגישות עם פמת"א בנוגע לתיק זה, הגיע עו"ד אורן ביטון להסדר עם המאשימה (בהסכמת הנאשם ואישורו), לפיו כתבי האישום תוקנו בצורה משמעותית, כך שהעבירות החמורות יותר של סחר ברכב או בחלקי רכב גנובים נמחקו מכתב האישום כמו כן, גם העבירה של שיבוש הליכי משפט נמחקה מכתב האישום, והוגש כתב אישום מתוקן. כאשר בנוסף לכך סוכם בהסדר הטיעון:
א. הסנגור יבקש תסקיר עובר לטיעונים לעונש והתביעה תשאיר הענין לשיקול דעת בית המשפט.

ב. לעניין העונש – מוסכם כי התביעה תעתור לעונש של שנת מאסר בפועל אשר תכלול הפעלת מאסר מותנה בן 4 חודשים וכן למאסר על תנאי וקנס, וההגנה תהא חופשית בטיעוניה.

בתיק זה לאחר שהנאשם נשלח לשרות המבחן לקבלת תסקיר שרות מבחן הצליח עו"ד אורן ביטון בטיעוניו לשכנע את כבוד בית המשפט שלא לקבל את עמדת המאשימה, כך שלבסוף הוטל על הנאשם עונש מקסימאלי של 6 חודשי עבודות שירות (שכלל בתוכו את הפעלת המאסר על תנאי מהתיק הקודם)מאסר על תנאי וקנס.

בקשה להחזרת תפוס השלום אשדוד – ח' נ מ"י – ה"ת 56385-02-12 החזרת תפוס

במקרה זה נעצר חשוד עם סחורה רבה של בגדים החשודים כגנובים ומזויפים ובזמן שנהג ברכבה של אשתו. עם סיום החקירה שוחרר החשוד לביתו כאשר המשטרה החליטה להמשיך ולתפוס את רכבו.

כל פניותיו ובקשותיו של החשוד ואשתו לקבל חזרה את רכבה של אשתו, נענו בסירוב ע"י המשטרה.

משראה החשוד כי אין בכוונת המשטרה להחזיר לאשתו את רכבה, פנו החשוד ואשתו לעו"ד אורן ביטון להתייעץ איתו.

בחודש פברואר 2012 עו"ד אורן ביטון ביחד עם החשוד ואשתו החליטו לפנות לביהמ"ש ב"בקשה להחזרת תפוס" בהתאם לסעיף 34 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) (נוסח חדש), תשכ"ט – 1969, וביקשו להחזיר לידי המבקשת (אשת החשוד) את רכבה שנתפס ע"י המשטרה.

לאחר מאבקים משפטיים ודיונים בפני כבוד השופט גיל דניאל בבית המשפט השלום באשדוד, נענתה המשטרה לבקשת החשוד ואשתו והרכב הוחזר להם.